Recensie

De ervaring van anderen.

Breng de puzzelstukjes bij elkaar en doe waar je hart blij van wordt!

– Saskia –
In een moment dat ik me redelijk uitgeblust voelde en niet goed wist welke kant op te willen met werk, kwam ik in contact met Sandra. Geen idee wat ik ervan kon verwachten met kijken naar je kerntalenten door terug te gaan naar je jeugd. Wat wist ik eigenlijk nog van mijn jeugd en waarmee speelde ik dan?

Na het invullen van de vragenlijst, kwamen de herinneringen toch weer boven. En daarna zelfs een enorm blij gevoel. Wat heb ik toch een leuke jeugd gehad!

Na een intensief gesprek volgt meteen de uitslag welke een oase van herkenning was. Hoe dit kan is me nog steeds een raadsel.

Nu deze 23 kerntalenten voor me gesorteerd zijn, geeft me dit enorm veel rust. Ik kan nu bepaalde dingen en situaties beter plaatsen en vooral ook beheersen. De kennis vooraf te weten wat je energie geeft of juist energie kost verduidelijkt een boel.

Het was exact wat ik nodig had.

– Monique –
Op meerdere momenten in het leven maak je de balans op. Je stelt jezelf de vraag of je nog op de juist weg bent en de juiste dingen doet waar je gelukkig van wordt. Zo stelde ik mezelf de vraag of mijn baan in de zorg, wat ik al jaren doe, nog bij mij past of dat het tijd wordt voor iets anders. De kerntalentenanalyse bij Sandra heeft me een heel duidelijk beeld gegeven van mijn talenten die me energie geven en welke me juist energie kosten. Het blijft bijzonder te beseffen, dat je met het speelgedrag in de kindertijd eigenlijk al laat zien, waar je later goed in gaat zijn. Door de analyse werd me duidelijk dat mijn huidige werk nog steeds perfect bij me past en mijn passie voor de zorg nog altijd even groot is! Sandra is een zeer professionele analist, een goede luisteraar en vraagt goed door. Iemand waar je je direct bij op je gemak voelt. Ik denk nog regelmatig terug aan de analyse als ik ergens tegen aan loop en denk dan: “Oja, dat past niet bij mijn kerntalenten. Het is logisch dat het me nu meer energie kost”.

– Luc –
De kerntalentenanalyse is een perfecte methode wanneer je moeite hebt met je studiekeuze. Ik zit nu in HAVO 5 en wist totaal niet welke vervolgopleiding ik moest kiezen. Met de kerntalentenanalyse ging ik samen met Sandra terug in mijn kindertijd tussen de 4 t/m 12 jaar. Door middel van een vragenlijst en verdiepingsgesprek kwam ik erachter waar ik goed in ben en waar mijn interesses liggen. Met behulp van kaartjes heb ik een duidelijke uitleg gekregen van mijn talenten. Sandra heeft mij heel goed geholpen om te bekijken welke HBO-opleiding nu past bij mijn kwaliteiten en welke echt niet. Ik vind dat elke decaan op de middelbare dit onderzoek moet aanbieden aan leerlingen die moeite hebben met kiezen. Mij heeft het in ieder geval veel inzicht gegeven!

Wil jij ook je draai vinden? Of heb je het gevoel dat er een stukje mist? Neem contact op!