Kerntalenten

Wat zijn kerntalenten?

Jouw kerntalenten zeggen iets over je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie.
Je kerntalenten laten zien wat jou van nature drijft, waar je energie van krijgt en wat je liever aan anderen overlaat.

Kerntalenten geven niét aan of je iets al goed kunt, dus niet of je een vaardigheid of competentie ook al echt verworven hebt. Wél laat het zien wat er potentieel nog in jouw kracht en aard ligt, misschien ontdek je zelfs nog wat verborgen talenten! Het is ook mogelijk om je kerntalenten te ontwikkelen in de loop van de tijd.

Jouw 23 kerntalenten geven jou een nauwkeurig en compleet inzicht in wat jij wil of bij je past. De analyse is gebaseerd op wat jij als kind graag deed. Geen momentopname, geen hokjes en geen kleurenprofiel. De uitkomst van de kerntalentenanalyse reist je hele leven met je mee en motiveert je om dingen te doen waar je hart blij van wordt!

Als je de juiste combinatie tussen jouw kerntalenten en de gevraagde kerncompetenties van je baan of studie eenmaal gevonden hebt, zul je zien dat je helemaal op je plek zit! Als dit voor je gevoel goed zit, kan je echt gaan groeien en uitblinken. Voordat je het weet voelt je baan als een hobby!

Voor wie is de kerntalentenanalyse?
De kerntalentenanalyse is voor particulieren en organisaties.
Het kan jou helpen bij allerlei soorten keuzes die je tegenkomt in het leven. Welke studie vult jou bijvoorbeeld aan? Past die (nieuwe) baan wel bij je? Wil jij graag vooruit in het leven op een manier die echt bij je past? Dan is een kerntalentenanalyse een goede stap. Het geeft inzicht in je energiegevers en energie nemers en helpt bij het maken van een duurzame keuze!
De kerntalenten helpen jouw mensen en jouw organisatie vooruit door ze in hun kracht te zetten.

De achtergrond van de kerntalentenmethode:
De methode van de kerntalentenanalyse is ontwikkeld door Danielle Krekels. In haar jarenlange functie als HRM-manager en rekruteer constateerde zij dat alle mensen ‘speelvoorkeuren’ hebben. Daarbij gaat het om hoe je als kind speelde en hoe leuk je dat toen vond.

Na 15 jaar lang dagelijks gebruiken, checken en dubbelchecken, nuanceren en verfijnen met behulp van tienduizenden ingenieurs en andere geïnterviewden is de Coretalentsmethode in 2005 gelanceerd. In het voorjaar 2015 is de Coretalents vragenlijst wetenschappelijk gevalideerd aan de V.U. Brussel.