Mijn verhaal

Wie ben ik?
Ik ben Sandra Remijn, geboren en opgegroeid in Zeeland, Zuid-Beveland. Ondertussen woon ik in West-Brabant.
Na mijn opleiding tot chemisch analist kwam ik als product specialist terecht bij een bedrijf dat laboratorium instrumenten verkoopt. Een aantal jaren geleden liep het op persoonlijk vlak niet zo lekker. Via de werkgever kon ik gelukkig een coaching traject volgen. In het traject leerde ik omgaan met de werkdruk en stress en zodoende zijn er een aantal aanpassingen in mijn werk gekomen. Helaas pakten een aantal aanpassingen niet goed uit. Ik kon mijn draai niet vinden en ik kreeg meer twijfels over mijzelf in deze functie. Ik overwoog om mijn werk als product specialist om te ruilen voor een heel ander type werk: werken in de dagbesteding bij een zorgboerderij. Van mijn vrijwilligers werk een baan maken, hoe mooi is dat? Ga ik dan een opleiding volgen? En hoe zeker ben ik van het werkgeluk?

Mijn eigen kerntalentenanalyse:
In die periode kwam de mogelijkheid om een kerntalentenanalyse te doen op mijn pad. Ik had er nog nooit van gehoord en liet me verrassen. De kerntalentenanalyse heeft mij enorm geholpen in het maken van een keuze, want hoe moest ik nu verder? Ik leerde wat mij energie en voldoening geeft en de puzzelstukjes vielen op zijn plaats.

Waarom kon ik na de aanpassingen op mijn werk niet direct mijn draai terugvinden?
Met een klein kerntalent ‘flexibiliteit’ heb ik tijd nodig om aan veranderingen te wennen. Dit kleine kerntalent hoort bij mij en kan ik nu omarmen, het helpt me om standvastig te zijn en me niet zomaar te laten beïnvloeden.
Destijds was een van de aanpassingen om strikte regels in de samenwerking vast te leggen. Daarmee werd mijn kleine kerntalent voor gestructureerde teamplay aangesproken en dat kost energie. Het liefst werk ik samen in los verband (sterk kerntalent), zonder strikte regels of rollen.
Daarnaast werd de planning van mijn agenda overgenomen door collega’s. Allemaal goed bedoeld om mijn werkdruk te verlagen; maar op dat moment nog onbekend dat die taak me juist energie oplevert (sterk kerntalent: structuur en organisatie). Het wegnemen van de planningstaken werkte dan ook tegenstrijdig met de vrijheid die ik zo graag behoudt met mijn sterke kerntalent initiatief nemen, ondernemen en samenwerken in los verband.

Inzichten:
Soms kunnen aanpassingen in de organisatie niet teruggedraaid worden. Dat is op zich geen probleem omdat ik nu herken waardoor ik in eerste instantie mijn draai niet kon vinden. Mijn sterke kerntalenten kan ik bijvoorbeeld ook in mijn hobby inzetten om er energie van te krijgen. Als ik toch kleine kerntalenten in moet zetten doe ik dat liefst niet te vaak en bewust, of ik laat het in overleg aan iemand anders over.

Mijn werk als product specialist ben ik blijven doen. Uiteindelijk bleek dat ik ook mijn empathische kerntalenten en sociale kerntalenten in het werk als product specialist gebruik: klanten en collega’s ondersteunen voor het gebruik van hun laboratoriumapparatuur. Daarnaast kan ik als product specialist mijn creativiteit, probleemoplossend vermogen, strategie en organisatie en kennisverwerving gebruiken. Het stuk ‘naar buiten treden’ (verkoop) laat ik graag aan mijn collega’s over.

De opleiding tot kerntalentenanalist:
Onder de indruk van mijn eigen kerntalentenanalyse heb ik besloten om de opleiding te volgen. De opleiding gevolgd en mijn diploma gehaald bij Ageeth van der Velden en Jacco Stolker.
De kerntalentenanalyse uitvoeren voor andere mensen geeft me energie! Hierin kan ik mijn empathie en probleemoplossend vermogen inzetten. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen om inzicht te krijgen in hun eigen kerntalenten. Zodat jij de dingen kunt doen die je energie geeft, je je bewust bent van wat je energie kost en je eventueel je nog niet ontwikkelde kerntalenten kunt ontdekken! Mijn kern als analist wordt nog eens aangesproken.

Wil jij weten of een kerntalentenanalyse iets voor jou kan zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!